L’obertura del congrés de les ciutats intel·ligents ha estat marcada pel desplegament de la tecnologia 5G però, també, pel context polític. El ministre d’Energia, Álvaro Nadal, ha indicat que no s’ha reunit amb cap representant de les conselleria que tutela des de l’aplicació de l’article 155.  Assegura que, des del ministeri, no tenen cap no prenen cap decisió política sinó que la interlocució és dona només en l’àmbit tècnic. Segons Nadal, exerceixen de govern en funcions, fins que es constitueixi un nou executiu sorgit de les eleccions del 21-D.

Pel que fa a les inversions, Nadal ha afirmat que no estaran supeditades a qui governi sinó al respecte institucional i de la Constitució.

Colau també ha remarcat que Barcelona no s’atura malgrat el “moment complex políticament” i de “crisi institucional”.  Tot i això, ha assegurat que no vol actuar amb normalitat mentre els consellers destituïts pel 155 continuïn sent a la presó. Després que s’hagi inaugurat el certamen sense cap representant de la Generalitat, com és habitual, Colau ha dit que espera que es resolgui la situació.