Tot i això, les diferències entre BComú i el PSC s’ha fet paleses en el debat. A la comissió, el grup Demòcrata i ERC han demanat al govern municipal que doni solució a les entitats socials afectades econòmicament per l’aplicació del 155. Denuncien que amb la paralització dels pagaments i de les subvencions compromeses, entitats com la Fundació Pallapupes, la Fundació Pare Manel o l’Associació Gitana de la Mina, que atenen persones vulnerables, es troben en una situació insostenible.

Des del govern, Laia Ortiz ha recordat que “tot plegat es deriva de la llei d’estabilitat que va votar Convergència. I també hi ha un ministeri d’Hisenda que està col·lapsant i generant un caos a moltes entitats socials”. La tinenta d’alcalde ha explicat que està fent de mitjancera per resoldre la situació, però que l’Ajuntament no suplantarà els pagaments pendents. Una tasca que ha convençut demòcrates i republicans.

Ha estat més dura la regidora socialista encara al govern. Carmen Andrés ha etzibat que els impagaments a les entitats socials no s’han cobrat perquè “la consellera Bassa no va publicar les ordres de pagament, no va fer la seva feina”. Ha respost al grup Demòcrata i als republicans que, diu, “han necessitat el 155 per portar aquí la situació de les entitats socials, tot i que algunes tenen cobraments pendents des del mes de gener”.

En la mateixa línia que Andrés s’ha pronunciat Marilén Barceló, de Ciutadans, que ha retret a PDeCAT i ERC que no s’hagin fet bé els procediments de pagament. El PP, en canvi, ha defensat que “està intentant resoldre la situació que han deixat a la Generalitat amb la seva mala gestió” i ha dit que “només fa 15 dies que s’ha aplicat el 155” i, per tant, no és el culpable de la situació d’aquestes entitats. Finalment, la CUP, ha exigit la retirada de l’article 155 perquè es tracta d’entitats que tenen cura de la ciutadania més vulnerable.