En la votació hi ha hagut un empat a 11, que BComú ha trencat amb el vot de qualitat. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha agraït les abstencions que han fet possible la tramitació del pressupost del 2018, que permetrà “discutir amb més calma” amb tots els grups. La regidora Montserrat Ballarín (PSC) ha dit que la ruptura del govern dona llibertat als socialistes per no donar suport a uns comptes que no comparteixen del tot, malgrat fer-se quan ells governaven.

Ballarín ha criticat que BComú hagi canviat “la bandera de Barcelona per l’estelada”, en al·lusió a les abstencions del PDeCAT i ERC. Els dos grups s’han mostrat crítics amb els comptes, però han defensat l’abstenció pel compromís d’estabilitat al govern si els comuns trencaven amb el PSC. Sònia Recasens (PDeCAT) ha dit que la seva és “una abstenció tècnica” per parlar i que no és “un xec en blanc”. Alfred Bosch ha afegit que l’abstenció d?ERC no és tècnica sinó “cautelar”. “Parlem-ne i ja veurem”, ha afirmat. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha justificat l’abstenció per poder millorar el pressupost.

El portaveu de Cs, Paco Sierra, ha acusat BComú d’arruïnar la ciutat i ha criticat les abstencions dels independentistes, a qui ha dit que “governen amb Ada Colau”. També des del PP, Xavier Mulleras ha carregat contra els vots del PDeCAT i ERC: “les seves abstencions són un sí a Ada Colau”. Mulleras ha dit que l’alcaldessa és “la protagonista de l’independentisme”. Des de la CUP, Maria Rovira ha reclamat la retirada dels comptes per “revertir algunes polítiques i encarar un nou rumb”.