El líder socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha argumentat que els comptes que havien pactat amb el govern d’Ada Colau no reflectien totes les seves aspiracions per a la ciutat, que ara defensarà des de l’oposició. És per això que ha justificat l’abstenció que ha fet el seu grup: “És el mínim que pots fer”, ha dit, “després de fer-te fora del govern”

En la reunió extraordinària de la Federació del PSC de Barcelona per parlar de la ruptura amb el govern d’Ada Colau, Jaume Collboni ha dit que el fet de fer-los fora justifica l’abstenció del PSC en la votació inicial dels pressupostos. I ha utilitzat una expressió que deia la seva àvia -“encima de burro, apaleao”- per afegir: “No”.

El líder dels socialistes de Barcelona ha puntualitzat que no han votat en contra sinó que s’han abstingut per poder facilitar el debat dels pressupostos, tot i que el PSC ha participat en la redacció dels comptes. Collboni ha explicat que “aquest pressupost era un pressupost 50 % PSC, nosaltres ara plantejarem un pressupost que sigui 100 % PSC”.