Roger Pallarols i Gala Pin

El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha valorat positivament que Gala Pin no repeteixi a l’Ajuntament el mandat següent: “Som davant d’una bona decisió”, ha dit en una entrevista a betevé l’endemà que Pin anunciés que cau fins al número 37 de la llista de BComú a les eleccions municipals del 2019.

Amb aquesta resposta concisa i contundent, Roger Pallarols ha posat punt final a una relació carregada de tensions entre el Gremi de Restauració i la regidora de Ciutat Vella. Al llarg del mandat d’Ada Colau, Pin i Pallarols han tingut diferents enganxades per l’aplicació de l’ordenança de terrasses al districte governat per Pin.

Un dels episodis de més tensió va ser a l’abril del 2018, quan Gala Pin va lamentar que els restauradors “estiguin tan mal representats”, en referència a la cúpula del Gremi de Restauració. Això va encendre els restauradors, que més endavant van forçar una comissió per analitzar “l’arbitrarietat” de Pin en l’aplicació de l’ordenança de terrasses a Ciutat Vella. El Gremi de Restauració també s’ha oposat a la reforma de la Rambla.