El tinent d’alcalde i candidat d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha negat que el projecte dels comuns estigui esgotat després de les baixes de Gala Pin i Mercedes Vidal a la llista d’Ada Colau a les eleccions municipals. “Una cosa és que hi hagi persones esgotades i l’altra és que el projecte estigui esgotat”, ha dit Asens en referència a les declaracions de Pin, que plega perquè se sent “cansada”.

En un esmorzar informatiu, Asens ha restat importància al fet que set dels 11 regidors de BComú a l’Ajuntament no repeteixin en els primers llocs de la llista. “És sa en democràcia, la nova política és això”, ha afirmat l’encara tinent d’alcalde, que ha defensat que els que van ser escollits per quatre anys tornin a la seva feina quan acaba el mandat.

Asens ha assenyalat que hi ha pocs regidors d’altres partits que repeteixin, i ha dit que això és “un símptoma de regeneració de la classe política que és positiu”. A banda de Pin i Vidal, a la llista de Colau no hi haurà Asens i Gerardo Pisarello, que van de candidats al Congrés, i tampoc no hi haurà Laia Ortiz, Josep Maria Montaner ni Agustí Colom.