(ACN) L’Ajuntament ha retirat aquest divendres a la nit el llaç groc de la façana després de rebre una ordre que l’obligava a fer-ho de la Junta Electoral de Zona, segons han confirmat fonts consistorials. La instrucció especificava que la simbologia del balcó de l’edifici s’havia de retirar abans de dotze hores.

Des de l’Ajuntament recorden que el llaç es va col·locar per acord de la majoria de grups municipals. I han especificat que, igual com en altres conteses electorals en què s’ha rebut un requeriment similar, l’Ajuntament ha acatat l’ordre i ha retirat el llaç durant el període electoral.

Des que va començar el compte enrere de les eleccions del 10 de novembre, Ciutadans  va sol·licitar al consistori municipal que retirés el llaç groc per no incomplir la llei electoral i el “principi de neutralitat política” durant el període d’eleccions que recull la Llei orgànica de règim electoral general (LOREG). L’Ajuntament va replicar a Ciutadans que el consistori estava disposat a retirar el llaç groc sempre que rebés una resolució de la Junta Electoral obligant a fer-ho, una resolució que ja ha rebut.

El 14 de març passat, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va retirar el llaç groc de la façana en compliment d’una ordre de la Junta Electoral de Zona abans de l’inici de la campanya de les eleccions del 28 d’abril. El 17 de juny, l’Ajuntament va tornar a penjar-lo per un acord dels grups d’ERC, BComú i JxC en la primera reunió dels grups en el nou mandat municipal.