Elsa Artadi

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha denunciat al Comitè d’Ètica de l’Ajuntament la líder municipal de Cs, Luz Guilarte, per unes afirmacions que va fer en la Comissió de Presidència, la setmana passada (veure vídeo amb intervenció completa). Artadi considera que Guilarte va insultar els regidors independentistes i, per això, insta el Comitè d’Ètica a obrir-li un expedient sancionador per vulnerar el codi de conducta de l’Ajuntament.

Les declaracions de la líder de Cs van ser en un debat sobre la resposta de l’Ajuntament a la sentència del procés. Artadi denuncia que en el seu discurs Guilarte va fer servir expressions com ara “covards fugitius”, “amics delinqüents”, “malversació de més de 100 milions de diner públic” i “màfia organitzada” mentre mirava els regidors de JxC.

Elsa Artadi recrimina que en les acusacions la dirigent de Cs no va fer servir l’expressió “presumptament” i recorda que “no hi ha cap sentència ferma” que sustenti el que va dir. A més, la portaveu de JxC apunta que la llibertat d’expressió no està per damunt del dret a l’honor. També assenyala que el Codi ètic i de conducta de l’Ajuntament demana als càrrecs electes un “tracte exemplar”.