La líder de Cs a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha anunciat que anirà a la Junta Electoral de Barcelona perquè l’alcaldessa, Ada Colau, retiri el llaç groc de la façana del consistori. “Hem de guanyar en neutralitat institucional; usarem totes les vies administratives i legals”, ha dit Guilarte, l’endemà d’haver presentat un registre a l’Ajuntament per sol·licitar la retirada del llaç groc.

Guilarte ha explicat que el govern “està obligat” a retirar la pancarta del balcó de la plaça de Sant Jaume perquè ja s’és en període electoral per les eleccions del 10-N. Després que el PSC hagi tret el llaç groc del districte de les Corts sense avisar, la líder municipal de Cs ho ha celebrat: “Complir la llei no hauria de ser cap sorpresa”.

El govern municipal espera la resolució

Fonts municipals expliquen que el llaç groc penja a la façana de l’Ajuntament per acord de la Junta de Portaveus. Per això, reiteren que no es retirarà el símbol mentre el govern municipal no rebi una resolució de la Junta Electoral que l’hi obligui. En aquest cas, expliquen, s’actuarà “com sempre s’ha fet durant el període electoral”. El consistori el va despenjar quan la JEC li ho va ordenar al març, abans de les eleccions generals del 28 d’abril.