El PP portarà al ple d’aquest dilluns una proposta perquè el retrat del rei Felip VI presideixi la sala del plens de l’Ajuntament de Barcelona “en un lloc preferent i d’honor”. “Volem normalitzar Barcelona, i per fer-ho cal que el cap de l’Estat hi sigui, és el comte de Barcelona”, ha dit el líder municipal del PP, Josep Bou, que pressiona el PSC perquè doni suport a la petició.

“Hem de tenir la bondat de pensar que són socialistes, catalans i espanyols, i creuen en la democràcia i el marc constitucional”, ha afirmat Bou. El juliol del 2015, l’aleshores acabat d’estrenar govern d’Ada Colau, va retirar el bust de Joan Carles I de la sala de plens al·legant que ja no era cap d’Estat.

El 2018, una sentència del jutjat número 3 de Barcelona va obligar l’Ajuntament a col·locar un retrat del rei Felip VI en un lloc “preferent i d’honor” a la sala després d’un recurs de la Delegació del Govern espanyol. L’Ajuntament, però, va presentar un recurs contra la sentència. En el mandat anterior es va modificar el reglament municipal i es va acordar que és el Ple qui ha de decidir els símbols de la sala.