L’Ajuntament de Barcelona ha tornat a penjar el llaç groc a la façana del consistori a la plaça de Sant Jaume, tal com estava abans de la campanya electoral. Així ho ha plantejat el govern en solitari i provisional d’Ada Colau en la primera reunió amb la resta de grups municipals a l’Ajuntament després de la investidura, i pels volts de les tres de la tarda la decisió s’ha materialitzat.

La segona tinenta d’alcalde, Janet Sanz (BComú), ha justificat la decisió de repenjar el llaç en “solidaritat amb les persones que estan empresonades en forma preventiva” i ha assegurat que el llaç simbolitza “una expressió conjunta de llibertat per als presos polítics”.

“No calia esperar”

Janet Sanz, a més, ha explicat que no ha calgut fer cap votació amb els grups perquè la decisió penja directament del govern municipal i perquè ja s’havia pres en una junta de portaveus del mandat anterior.

Per això, Jordi Coronas (ERC) ha dit que “aquesta situació era innecessària” perquè el llaç “s’hagués pogut penjar immediatament després de les eleccions”, tal com deia el requeriment de la Junta Electoral. En el mateix sentit s’ha pronunciat Elsa Artadi (JxC) perquè “no calia esperar que Colau repetís com alcaldessa de la ciutat”.

El PSC, en canvi, s’ha mostrat contrari a la decisió de l’equip de Colau. Laia Bonet, número dos dels socialistes, ha recordat que “la nostra posició ha estat sempre la mateixa” i ha demanat que “l’Ajuntament ha de poder representar tota la ciutadania i la institució ha de ser neutral”.

Bou (PP) avisa que retirarà el llaç

El popular Josep Bou ha estat el més contundent contra la decisió de repenjar el llaç. Ha reblat a l’alcaldessa “que se’l posi a casa seva o a la roba, però no a l’Ajuntament” i ha demanat “que no embruti la ciutat perquè [el llaç] és altament contaminant”.

Més enllà d’això, Bou ha reiterat l’avís que va fer durant la campanya: “Si posen el llaç groc, respondrem. Si puc, el trauré”, ha sentenciat. Janet Sanz ha respost a Bou demanant “respecte als elements per no entrar en situacions indesitjades per a tothom”.