El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez, i altres representants de l’entitat, han presentat una demanda davant la Junta Electoral perquè l’Ajuntament retiri el llaç groc de la façana municipal. Des de l’entitat repeteixen que el símbol “és intolerable en campanya electoral” i que “no representa tots els catalans”. No és la primera vegada que Societat Civil Catalana va als tribunals per demanar la retirada d’aquest símbol. Al mes de març van anunciar que presentarien una querella davant la fiscalia perquè la Generalitat no havia tret el llaç de la façana.

llaç groc Ajuntament Barcelona

Cs i PP també exigeixen la retirada del llaç

Aquesta demanda arriba just l’endemà que Ciutadans reclamés a l’alcaldessa que tregui de la pancarta en compliment de la Llei electoral. A principis de setembre, el líder del Partit Popular a l’Ajuntament, Josep Bou, també va exigir la retirada del llaç groc a través d’un recurs al Jutjat Contenciós Administratiu. “És necessari un ajuntament lliure de símbols partidistes que creen controvèrsies”, va dir Bou en un comunicat.

Penjat des del juny

L’Ajuntament va tornar a col·locar el llaç groc al mes de juny, tal com estava abans de la campanya electoral. Ho va fer “en solidaritat amb les persones que estan empresonades de forma preventiva”, va dir Janet Sanz. Aquest símbol ja va provocar les primeres discrepàncies entre els comuns i el PSC. Jaume Collboni va reconèixer que els socialistes no estaven d’acord amb aquesta decisió, però depenia de la Junta de Portaveus i allà “els contraris a tenir el llaç groc no hi tenen majoria”.

Mobilització el 5 d’octubre

Societat Civil Catalana ha anunciat que el 5 d’octubre faran un “gran acte per reivindicar la Catalunya de tots”. Asseguren que hi ha un nou clima insurreccional a Catalunya i que estan decidits a “plantar-hi cara”.