Amb el lema “Prou enganys! Independència ara!” l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una manifestació a la plaça de Sant Jaume de Barcelona l’endemà de les eleccions generals del 2023. Unes 200 persones s’ha concentrat aquest dilluns al vespre davant de la Generalitat de Catalunya per demanar que la independència de Catalunya es torni a situar al centre del debat polític.

L’ANC ha destacat que l’oferta de l’Estat espanyol “ja ens ha estat explicitada avui mateix: Clara Ponsatí ha estat detinguda i traslladada a la Ciutat de la Justícia pels Mossos, mentre la fiscalia del Suprem ha corregut a demanar a Llarena l’activació de noves euroordres contra el president Puigdemont i Toni Comín”. L’entitat afirma que aquest és l’únic llenguatge que parla l’Estat: la “persecució” de l’independentisme, “més repressió i més assimilació de la nostra identitat nacional. Res de nou“.

“L’estat espanyol no pot continuar fent veure que ens representa, quan en realitat ens està reprimint i aniquilant com a poble” ha afirmat Dolors Feliu, presidenta de l’ANC.

Segona protesta postelectoral

Al mateix lloc i a la mateixa hora també ha cridat a manifestar-se la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. En aquest cas, volen mostrar el rebuig a la possibilitat que Vox entri a formar part del Govern espanyol i demanen al govern que surti després dels comicis que assumeixi un “compromís sòlid i efectiu amb les polítiques antiracistes“.