Segueix en directe en aquesta pàgina l’escrutini i els resultats de les eleccions generals 2019Hem estat seguint com s’ha desenvolupat tota la jornada de les eleccions del 28 d’abril a Barcelona. El PSOE ha guanyat les eleccions, tot i que necessitarà pactar per governar. També ens fixem en quin partit ha guanyat a cada districte i analitzem els possibles pactes.

[vc_column][vc_btn title=”PACTÒMETRE: Quins pactes hi haurà després de les eleccions?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/pactometre-pactes-eleccions-generals-28-abril-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column]

Us expliquem, minut a minut, com queda l’hemicicle del Congrés dels Diputats, que definirà el futur Govern espanyol.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

01.00

Punt final a la nit electoral

Fins aquí el minut a minut d’aquestes eleccions generals que han proclamat la formació de Pedro Sánchez com a vencedora, tot i que haurà de pactar per formar govern. A Barcelona, els districtes han quedat dividits entre ERC i el PSC. El partit independentista liderat per Oriol Junqueras ha guanyat a cinc districtes, mentre que el PSC, encapçalat per Meritxell Batet, s’ha endut el lideratge en els altres cinc districtes.

Gràcies per acompanyar-nos, bona nit!  

 

00.45

Podem deixa entreveure un pacte amb el PSOE

Un cop ha acabat l’escrutini dels vots, el candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha revelat als mitjans de comunicació que ha parlat amb el guanyador dels comicis, Pedro Sánchez, a qui ha mostrar la seva “voluntat de treballar per formar un govern de coalició d’esquerres”. En aquest sentit, Iglesias ha explicat que es reunirà d’aquí a poc amb el PSOE en unes negociacions que “requeriran temps” i “discreció” per tal d’”organitzar un govern”. Tot i això, el líder d’Unides Podem, ha reconegut que els hauria agradat “un resultat millor” però que ha estat suficient per “frenar la dreta i l’extrema dreta”.

 

00.35

Rivera se situa a l’oposició i dona per fet que “Sánchez i Iglesias formaran govern amb els nacionalistes”

El candidat de Cs, Albert Rivera, ha lamentat que Pedro Sánchez hagi guanyat les eleccions, però assegura que respectaran el resultat. A més, Rivera ha donat per fet que “Sánchez i Iglesias formaran govern amb els nacionalistes”, una aliança que ha considerat una “mala notícia”. Tot i això, el líder de Cs valora positivament els resultats obtinguts pel partit taronja, que ha fet un “salt qualitatiu per liderar l’oposició”. En aquest sentit, Rivera assegura que treballaran per “liderar en un futur el govern d’Espanya”.

 

00.20

Casado: “El resultat ha estat molt dolent”

El candidat del PP, Pablo Casado, ha comparegut en roda de premsa un cop ha acabat l’escrutini i ha lamentat que el resultat “ha estat molt dolent”. Per això, Casado ha assegurat que es posaran a treballar “amb la màxima il·lusió i responsabilitat per recuperar el suport” que han perdut en els darrers comicis. El líder del PP, a més, ha posat el focus en les eleccions municipals, moment que ha de servir, segons ha explicat, per “demostrar que cal unir-nos i fer una estratègia” per donar suport als candidats municipals.

 

00.10

Rufián: “El següent ets tu, Ernest!”

El número dos d’ERC, Gabriel Rufián, ha felicitat els catalans i les catalanes que han sortit a votar aquest diumenge i ha assegurat que Catalunya “combat i destrueix el feixisme” però recorda que ERC no “es conforma” i en aquests comicis “ha començat un cicle” perquè aquesta “és la primera de moltes victòries”. Tot seguit, Rufián ha posat la mirada en les eleccions municipals i s’ha dirigit al candidat per a l’alcaldia, Ernest Maragall: “El següent ets tu, Ernest”, li ha dit, en referència a la cursa cap a Sant Jaume.

 

00.05

La militància del PSOE a Sánchez: “Amb Rivera, no”  

El candidat del PSOE i guanyador de les eleccions, Pedro Sánchez, ha comparegut davant dels simpatitzants que s’han aplegat al carrer Ferraz, a Madrid, per felicitar “el conjunt de la població espanyola” per haver sortit “en defensa de la democràcia”. Ha estat en aquest moment quan els militants i simpatitzants han exclamat “amb Rivera, no!”, fent referència a un possible pacte del PSOE amb Cs. Davant d’aquest clam, Sánchez ha respost: “Crec que ha quedat força clar”.

 

23.50

Borràs: “La següent volta seran les municipals”

La número dos de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha valorat positivament els resultats dels comicis. En clau independentista, Borràs ha felicitat ERC pels resultats obtinguts, mentre que ha assegurat que JxC “s’ha mantingut”. En conclusió, la cara visible de la candidatura de JxC ha assegurat que “el país ha fet un molt bon resultat” i que, de fet, “mai com ara hi haurà a Madrid tants diputats independentistes”. En clau municipal, Borràs ha dit que les europees i les municipals seran “la segona volta” de les eleccions.

 

23.40

Asens: “El vot de la por l’ha capitalitzat el PSOE”

El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha reconegut que no han aconseguit l’objectiu que es van marcar per aquestes eleccions, que era guanyar-les. Tot i això, l’actual tinent d’alcalde de l’Ajuntament i cap de llista dels comuns a la circumscripció de Barcelona, ha assegurat que han “remuntat” en un “context difícil i d’excepcionalitat” a causa dels polítics que són a la presó. Asens, a més, ha retret a Pedro Sánchez haver “capitalitzat el vot de la por”.

 

23.35

Meritxell Batet: “Jaume Collboni, proper alcalde de Barcelona”

La candidata del PSC per a les eleccions generals, Meritxell Batet, ha fet gala dels resultats obtinguts a Barcelona. La número u dels socialistes a Catalunya ha destacat la importància d’haver guanyat a cinc dels 10 districtes de la ciutat, fet pel qual ha exclamat que Jaume Collboni es convertirà en el proper alcalde de Barcelona.

 

23.30

Frec a frec entre ERC i PSC a Barcelona

Barcelona està completament dividida entre ERC i PSC. Amb els resultats de les eleccions generals 2019 gairebé escrutats al 100 %, el partit independentista liderat per Oriol Junqueras guanya a cinc districtes, mentre que el PSC, encapçalat per Meritxell Batet, s’endú el lideratge en els altres cinc districtes. Unes xifres especialment rellevants si tenim en compte que ni ERC ni PSC van ser el partit més votats en cap dels 10 districtes de Barcelona.

23.05

Celaá: “El PSOE ha guanyat les eleccions”

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ha comparegut en roda de premsa a les 23 h, amb un 93 % del recompte fet, i ha anunciat el que l’escrutini ha vaticinat al llarg de la nit: “El PSOE ha guanyat les eleccions”. Els socialistes han estat la força més votada, amb set milions de vots, una xifra que representa el 29 % del total dels vots. Amb aquests resultats, els socialistes sumen 37 escons més al Congrés dels Diputats.

22.55

Crits d’“independència” a la seu d’ERC

Alegria entre els simpatitzants d’Esquerra Republicana de Catalunya a mesura que l’escrutini avança. Un cop el recompte ha superat el 80 %, les persones aplegades a l’estació del Nord, la seu dels republicans, han esclatat amb crits d’“independència”.

 

22.35

Frec a frec entre ERC i PSC a Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya és la força més votada a Barcelona amb més del 80 % del vot escrutat. Ben a prop, però, se situa el PSC, amb tan sols una diferència de 600 vots. Els últims punts del recompte determinaran el partit hegemònic a Barcelona.

22.22

Mutisme al PP

Aquesta és la imatge a la seu del PP. Des de fa més d’una hora que hauria d’haver comparegut el secretari general dels populars a Catalunya, Daniel Serrano, per valorar els primers resultats de l’escrutini.

22.18

El PSOE guanya les eleccions

El PSOE guanya les eleccions generals del 2019 amb prop del 70 % del vot escrutat. Els socialistes, però, necessitaran pactar per formar govern, i ho podrien fer de bracet amb Ciutadans, que plegats sumarien majoria absoluta. Prova a fer els teus pactes amb el “pactòmetre” de betevé.

22.00

Retrobada emotiva entre Gabriel Rufián i Joan Tardà

El número dos d’ERC, Gabriel Rufián, s’ha trobat durant la nit electoral amb Joan Tardà, fins ara company d’escó al Congrés dels Diputats. Després d’abraçar-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, Rufián s’ha abraçat efusivament amb Tardà.

21.40

El PSOE guanyaria les eleccions amb més del 40 % del vot escrutat

El PSOE guanyaria les eleccions al Congrés dels Diputats amb 129 escons, amb el 43 % escrutat. El PP ocupa la segona posició amb 67 diputats i Cs se situa en tercera posició, amb 55 escons i passa per davant d’Unides Podem, que perd representació, dels 71 del 2016 als 39. Pel que fa a les forces sobiranistes, ERC n’aconsegueix 15 i JxC, 7.

21.20

Cs: “Seguirem sent la veu d’aquells que són constitucionalistes i d’un futur millor”

David Mejía de Ciutadans ha celebrat “l’alt índex de participació en unes eleccions que considerem històriques”. Ha defensat també que Ciutadans “seguirem sent la veu dels constitucionalistes i d’un futur millor.”

 

21.15

L’escrutini, en marxa

El recompte dels vots avança de mica en mica. Amb un 10 % de l’escrutini completat, el PSOE s’erigeix com a vencedor de les eleccions generals amb 128 diputats. El PP, de moment, és la segona força amb més representació al Congrés, amb 65 escons i Ciutadans, la tercera amb 47. Amb el 10 % del recompte completat, Unides Podem n’aconsegueix 37, Vox, 22 i ERC, 15.

21.08

ERC: “Ha quedat clar que a Catalunya no ens fan por les amenaces del feixisme”

Marta Vilalta, portaveu d’Esquerra Republicana, ha dit en roda de premsa que “ha quedat clar que a Catalunya no ens fan por les amenaces del feixisme”. “Hem parlat amb l’Oriol i el Raul i estaven expectants però sobretot animats i confiats amb el que pugui sortir aquesta nit.”

20.57

ECP: “Catalunya vol tenir una veu clara i nítida a l’Estat”

Aina Vidal, número 2 d’En Comú Podem per Barcelona, ha dit que “sabem que Catalunya vol tenir una veu clara i nítida a l’Estat” i que “el futur govern no podrà deixar d’escoltar els catalans.”

 

20.53

Comença l’escrutini als col·legis de Barcelona

A les escoles de Barcelona ja ha començat el recompte dels vots. Tot just després de tancar els col·legis electorals, els representants de les meses han posat fil a l’agulla per començar l’escrutini.

 

20.50

El PSC, la força més votada a Barcelona

El PSC guanyaria les eleccions generals a Barcelona, segons el sondeig de TV3 i TVE. Els socialistes aconseguirien a la capital catalana entre 8 i 9 representants al Congrés, seguits d’ERC, amb una forquilla d’entre 6 i 7. En Comú Podem aconseguiria uns 6 escons i Ciutadans, 4. La cinquena força més votada a la ciutat seria JxC, amb 3 diputats, just per davant del PP, que n’aconseguiria 2. Front Republicà i Vox n’aconseguirien un cadascun.

20.40

JxC: “Catalunya mereix ser escoltada”

Míriam Nogueras, número tres de JxC al Congrés, ha comparegut després de conèixer els resultats del sondeig. Nogueras ha assegurat que “no es pot governar en contra de Catalunya” i que mereix ser escoltada.

 

20.30

Ada Colau segueix l’escrutini amb En Comú Podem

L’alcaldessa, Ada Colau, no s’ha volgut perdre la nit electoral i la seguirà al costat del candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens. A la seu dels comuns s’hi respira cert optimisme després dels resultats del sondeig fet per TV3 i TVE.

20.20

El PSC, satisfet amb la jornada electoral i amb la participació

El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que els socialistes estan “satisfets” amb la manera en la qual s’ha desenvolupat la jornada electoral. A més, Illa ha valorat positivament la “bona participació” que hi ha hagut als comicis, especialment a Catalunya, tal com ha remarcat.

 

20.05

El sondeig de TV3 i TVE apunta una victòria del PSOE

Segons el sondeig de TV3 i TVE, el PSOE es convertiria en la força més votada, amb una forquilla entre 116 i 121 diputats. En segona posició, el PP cauria fins als 69 o 73 representants al Congrés, mentre que Ciutadans seria el tercer partit amb més membres a la cambra baixa, entre 48 i 49 diputats, concretament. L’enquesta, feta a peu d’urna i telefònicament, dona a Unides Podem una representació d’entre 42 i 45 diputats, seguits de Vox, que aterraria per primera vegada al Congrés amb 36 o 38 representants.

Pel que fa als partits catalans, ERC seria la força més votada, entre 13 i 14 representants, i Junts per Catalunya n’aconseguiria 5. A més, en el seu debut, Front Republicà aconseguiria un diputat al Congrés.

20.00

Arrenca l’escrutini

A les 20.00 h han tancat els 270 punts de votació de la ciutat i comença l’escrutini de les paperetes. Els primers resultats provisionals es coneixeran en uns minuts, i a les 22.30 h compareixeran la ministra portaveu, Isabel Celaá, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per exposar els resultats provisionals.

19.40

Els candidats arriben a les seus

Degoteig constant de candidats que arriben a les seus des d’on seguiran els resultats dels comicis.

19.00

Només una hora per tancar els col·legis electorals

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]