Rufián celebra el resultat d'ERC a les eleccions generals

Esquerra Republicana és la clara vencedora a Catalunya de les eleccions al Congrés dels Diputats del 28 d’abril. Dels nou diputats que tenien els republicans als comicis del 2016, passaran a tenir-ne 15. La llista encapçalada per Oriol Junqueras ha crescut en més de 300.000 vots al seu anterior resultat i s’ha quedat prop del milió de suports.

 

Per darrere d’Esquerra, el PSC que ha guanyat cinc escons al territori català, de manera que en tindrà 12. En tercera posició, i empatats amb set representants, se situen En Comú Podem-Guanyem el canvi (primera força el 2016), i Junts per Catalunya, que en les darreres eleccions va sumar vuit escons presentant-se amb la marca de Convergència Democràtica de Catalunya.

Darrere, en cinquena posició, Ciutadans, que amb Inés Arrimadas al capdavant de la llista ha repetit resultat amb cinc diputats. El pitjor paper l’ha fet el Partit Popular de Catalunya de Cayetana Álvarez de Toledo, que ha passat de tenir sis representants a només un.

Una altra de les incògnites d’aquests comicis era si entrarien noves formacions. Finalment la ultradreta de Vox ha obtingut un diputat a Catalunya per primera vegada. Per contra, el Front Republicà, d’Albano Dante Fachín, no ha aconseguit tenir representació al Congrés dels Diputats, malgrat obtenir més de 110.000 vots.