Els dirigents d'ERC, celebrant la victòria a Catalunya en les eleccions del 28-A

Mapa districtes eleccions generals 2019

Barcelona està completament dividida entre ERC i PSC. ERC s’ha acabat imposant al PSC amb un marge de només 2.000 vots més. Amb els resultats de les eleccions generals 2019 escrutats al 100 %, el partit independentista liderat per Oriol Junqueras guanya a cinc districtes, mentre que el PSC, encapçalat per Meritxell Batet, s’endú el lideratge en els altres cinc districtes. Ni ERC ni PSC van ser el 2016 el partit més votat en cap dels 10 districtes de Barcelona.

% vot Barcelona eleccions generals 2019

Esquerra Republicana aconsegueix guanyar, i tenyir de groc,  Sants-Montjuïc, Gràcia, les Corts, Eixample i Sarrià-Sant Gervasi, mentre que el PSC ho ha aconseguit amb els districtes d’Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Ciutat Vella.

Els colors als districtes han donat un tomb. A les eleccions generals del 2016, a Barcelona el color lila d’En Comú Podem va dominar el mapa. Ara, la formació liderada per Jaume Asens no ha aconseguit ser la més votada a cap districte. L’excepció a l’hegemonia dels comuns van ser els districtes de les Corts, on es va imposar el PP (on ara ha guanyat amb contundència ERC), i Sarrià – Sant Gervasi, on al 2016 va guanyar Convergència Democràtica (i on també s’ha imposat ERC).

Mapa de participació als districtes el 28-A

 

PSC i ERC, amb la mirada posada a les eleccions municipals a Barcelona

Aquests resultats a les eleccions generals donen aire tant al PSC, amb Jaume Collboni com a candidat, com a ERC, amb Ernest Maragall, per pensar en les eleccions municipals 2019 a Barcelona que seran el 26 de maig, quan va guanyar Barcelona en Comú i Ada Colau es va convertir en la primera alcaldessa de Barcelona.