L’Ajuntament de Barcelona ha demanat a Òmnium Cultural que no s’utilitzin espelmes en la concentració que ha convocat aquest dimarts al vespre davant la Delegació del Govern espanyol com a protesta per la sentència del procés. En la convocatòria, feta per les xarxes socials, Òmniun i l’Assemblea demanen als convocants que portin espelmes.

Els serveis de neteja i prevenció d’accidents de l’Ajuntament han advertit del risc que suposa l’ús d’espelmes en protestes o concentracions ciutadanes. De fet, el consistori recorda que fa dos anys es va produir una situació complicada per l’ús d’espelmes en una manifestació.

L’octubre del 2017, l’endemà que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart fossin enviats a presó preventiva, 200.000 persones van omplir el tram central de l’avinguda Diagonal per reclamar-ne la llibertat. En aquella concentració, els assistents van deixar espelmes al terra i la Diagonal va estar tallada al trànsit fins que els operaris de neteja no en van poder eliminar el rastre.

Diagonal cera

L’Ajuntament confia que les entitats convocants atenguin la petició i proposen l’ús d’altres elements d’il·luminació com ara les llanternes dels telèfons mòbils.