Rosa Alarcón i Montañés va néixer a València l’any 1964. És periodista de formació i després d’haver ocupat diversos càrrecs a l’Ajuntament de Barcelona ha treballat els últims 10 anys a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Número vuit de la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya per les darreres eleccions, ha estat designada regidora d’Horta-Guinardó després de l’acord de govern entre el PSC i Barcelona en Comú. També s’encarrega de l’àrea de mobilitat i és la presidenta de TMB.

Un mandat clau per a Horta-Guinardó

Segons explica la nova regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, aquest serà un mandat important pel districte per les inversions que hi ha previstes. Preveu continuar amb el cobriment de la ronda de Dalt, però també engegar o finalitzar altres projectes que han de posar al dia la zona com el del Mercat de la Vall d’Hebron. Un dels altres projectes d’importància del mandat serà desenvolupar la reforma de la rambla del Carmel i executar els plantejaments que han quedat pendents del Pla de barris a Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

La cobertura de la ronda de Dalt

Alarcón assegura que tornaran a haver-hi actuacions a l’entorn de la ronda de Dalt més enllà de la finalització de l’actuació del darrer tram que s’ha cobert. També que l’Ajuntament es posarà mans a l’obra ràpidament. De fet, explica que a l’octubre es reunirà la comissió del cobriment de la ronda i s’intentarà tenir el projecte sencer per determinar quina és la següent fase i per on és més prioritari continuar el cobriment.

Acabar d’executar el Pla de barris

Un dels altres aspectes destacats del mandat municipal actual a Horta-Guinardó serà continuar treballant en els barris on hi ha el Pla de barris, Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. Rosa Alarcón adverteix que s’impulsaran les inversions previstes i que hi haurà una execució més alta, així com que també s’està treballant en actuacions en altres zones que també ho necessiten.