La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que es reprengui l’activitat institucional a l’Ajuntament després que s’hagi decidit ajornar les comissions previstes per a aquesta setmana. “No hi ha cap justificació per cancel·lar l’activitat ordinària”, ha dit Guilarte, que ha criticat el “silenci descarat i intencionat” del socialista Jaume Collboni. “Qui calla, atorga”, ha sentenciat.

Guilarte considera que a l’Ajuntament hi ha “un tripartit ‘de facto'” entre comuns, socialistes i independentistes que “han tancat i barrat” el consistori i han “impedit” als altres grups fer la seva feina. La líder de Cs ha criticat que es pretengui fer un ple extraordinari de resposta a la sentència del procés. “És un circ per posar la institució al servei del separatisme”, ha dit Guilarte, que ha insinuat que Ciutadans no hi anirà en funció de quin sigui el contingut a debatre.

Valls denuncia “una parada no justificada”

En un comunicat, Barcelona pel Canvi ha reclamat a Colau restablir el funcionament del consistori “al més aviat possible”. El grup que lidera Manuel Valls ha dit que ajornar les comissions és “un error que altera la normalitat” i que no hi ha motius objectius o tècnics per fer-ho. “És una parada institucional no justificada”, afirmen en el comunicat, en què denuncien la “intromissió” dels independentistes en la vida ciutadana.

El PP també critica l’ajornament

En una piulada, el regidor del PP Óscar Ramírez ha dit que “Colau fa d’alcaldessa de l’independentisme” quan paralitza l’activitat de l’Ajuntament. Ramírez denuncia també “el silenci” del PSC, a qui veu “còmplice d’aquesta irresponsabilitat.