ernest maragall marxa ajuntament barcelona

La renúncia d’Ernest Maragall, que ha anunciat per sorpresa que deixa l’Ajuntament de Barcelona, ha agafat desprevingut el món polític. El primer a prendre la paraula després del discurs del fins ara líder d’ERC a l’Ajuntament ha estat l’alcalde, Jaume Collboni, que ha reconegut: “No sé què es fa en aquests casos“. Collboni li ha agraït la feina d’ERC aquests anys i han deixat per al desembre un torn de comiat a la resta de partits.

Jordi Coronas: “Barcelona està en deute amb ell”

A les xarxes socials, però, ja s’han publicat les primeres reaccions. El seu company de partit, Jordi Coronas, ha afirmat que “Barcelona i Catalunya estan en deute amb ell” i li ha agraït “tot el que he après d’ell durant cinc anys”.

Jordi Castellana: “Maragall és sinònim de Barcelona”

També des d’ERC, Jordi Castellana, li ha agraït la feina feta i ha afirmat que ha estat un “honor” haver pogut “treballar, aprendre i debatre” amb Maragall.

El partit, per la seva banda, li ha agraït “l’entrega, l’experiència, el lideratge, la saviesa i la passió per Barcelona i el país“. En un comunicat, el partit ha remarcat que és una decisió “estrictament personal que pren a consciència i voluntàriament”. En aquest sentit, remarquen que hi ha “una única raó de fons: Barcelona“. També han donat pistes del seu futur, afirmant que “seguirà treballant incansablement per Barcelona des d’una posició apartada de la primera línia política”.

La renúncia de Maragall és la primera que fa un dels candidats a l’alcaldia a les eleccions municipals de maig. Fins ara, Xavier Trias és qui s’havia postulat més clarament per deixar l’Ajuntament, decisió que va endarrerir a petició del partit.