Gonzalo de Oro Vox

El líder de Vox a l’Ajuntament de Barcelona, Gonzalo de Oro, ha criticat el canvi de criteri per aprovar declaracions institucionals al ple. La Junta de Portaveus va acordar dimarts que ja no caldrà la unanimitat de tots els grups, sinó que n’hi haurà prou amb el suport de 33 regidors dels 41. El canvi busca evitar el veto de Vox (com ja ha passat en alguns plenaris), però De Oro ho veu com “una dictadura encoberta” dels independentistes i l’esquerra.

“Sense unanimitat, les declaracions institucionals seran paper mullat”, ha sentenciat el líder de Vox en una roda de premsa en què ha afirmat que sense l’acord de tots els grups l’Ajuntament no pot parlar per tothom. Gonzalo de Oro ha acusat els partits de “fer trampes i canviar les normes” perquè “Vox no entra en el joc d’aprovar-ho tot”. “El que fan no és un cordó sanitari a Vox, és una dictadura encoberta”, ha afirmat.

Declaració de suport a Vidal-Quadras

Al ple d’aquest divendres, Vox buscarà el suport dels grups perquè prosperi una declaració institucional per condemnar “l’intent d’assassinat” a l’exlíder del PP a Catalunya i fundador de Vox Aleix Vidal-Quadras, que a principis de novembre va rebre un tret a la cara a Madrid.