El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a “la calma i la serenitat” i demana als manifestants que posin fi als aldarulls que s’han produït en les últimes hores a Barcelona. “Això s’ha d’aturar ara mateix”, ha dit Torra. En una breu compareixença d’urgència aquest dimecres a la nit des del Palau de la Generalitat, el president català ha lamentat que “grups d’infiltrats i de provocadors” malmeten la imatge de l’independentisme; una imatge que, diu, no es pot permetre.

Torra reitera que el moviment independentista “no és ni ha estat violent” i demana que les protestes contra la sentència del procés siguin pacífiques. “No podem acceptar que uns pocs que no ens representen trenquin el camí que ha seguit l’independentisme durant molt anys”, ha assegurat Torra. Ha posat com a exemple de mobilització no-violenta i multitudinària la de l’1-O: “Vam derrotar l’Estat sense destrossar res”. El president de la Generalitat ha volgut deixar clar que sempre des del govern, sempre, s’ha condemnat la violència.

Torra ha comparegut després dels greus incidents que s’han estat produint aquest dimecres a Barcelona, amb barricades, focs, càrregues policials i fins i tot llançament de còctels Molotov.