ACN. La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que els Mossos d’Esquadra “van fer la seva feina” durant les mobilitzacions de protesta per la publicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. La portaveu ha emmarcat les càrregues policials en “accions puntuals” i ha dit que si n’hi va haver alguna “en què la policia no va actuar com havia d’actuar”, el Departament d’Interior ho està estudiant i “si cal es prendran les mesures que corresponguin com s’ha fet altres vegades”.

Budó també ha assegurat que cossos estatals van llançar pilotes de goma, mentre que els Mossos van fer ús de projectils de “foam”. La portaveu del govern ha valorat que durant la jornada d’aquest dilluns “milers de persones” van protestar a l’aeroport del Prat i “van alterar el funcionament normal d’una infraestructura importantíssima i estratègica del país cívicament i pacífica”. La també consellera de la Presidència ha afegit que “em quedo amb això i no amb conflictes posteriors que van ser minoritaris“.

La portaveu considera que “a vegades aquestes accions s’han de dur a terme per preservar altres accions que puguin ser pitjors” i ha afegit que “en algun moment van haver de garantir que no es trenquessin certes línies policials per protegir els mateixos manifestants“.