La conselleria d’Interior viu actualment moments de tensió per la protesta de centenars de persones contra “la repressió i la violència policial” que, diuen, s’han exercit els últims dies a Barcelona i a la resta de Catalunya. Un grup de manifestants han llançat paper higiènic, ous, pintura i inclús petards contra els agents dels Mossos d’Esquadra, que juntament amb la Policia Nacional han carregat contra les persones concentrades. Les protestes s’han estès fins als entorns de la conselleria, on s’han creat barricades que han generat incendis molt virulents.

La concentració prové de la manifestació convocada pels CDR al carrer de la Marina amb la Gran Via, que ha reunit 22.000 persones segons la Guàrdia Urbana. La columna de manifestants s’ha dirigit fins a la conselleria, blindada pels Mossos d’Esquadra. Un cop aquí, han retirat les tanques que protegien l’edifici del govern i han superat la primera línia policial que protegia la conselleria. Ha estat aleshores quan han sortit els agents antiavalots, formats amb els escuts. El llançament d’objectes per part d’alguns manifestants ha continuat i alguns policies s’han dirigit fins al passeig de Sant Joan per dispersar els manifestants.

Un cop la tensió ha arribat al punt àlgid, la Policia Nacional ha fet acte de presència per ajudar els Mossos en el dispositiu de seguretat.

Barricades als entorns de la conselleria

Les protestes a la conselleria d’Interior s’han desplaçat més enllà de l’edifici del govern. Als carrers dels entorns, grups de manifestants han fet diverses barricades, que han generat flames que han agafat força alçària. Per fer el foc han utilitzat mobiliari urbà, com contenidors, i també elements de terrasses d’alguns bars. Per tant, es repeteix la imatge viscuda al centre de Barcelona aquest dimarts a la nit. De fet, el foc ha cremat diversos vehicles que estaven estacionats al carrer de Roger de Flor.

La conselleria continua custodiada per la policia.

Càrregues i corredisses a la plaça de Tetuan

Un altre dels punts de tensió és la plaça de Tetuan. Aquí també s’han produït càrregues de la policia i corredisses entre agents i manifestants. La plaça també ha estat un altre dels punts de Barcelona on grups de manifestants han cremat contenidors enmig de la calçada.