(ACN/redacció) El president de JxC, Carles Puigdemont, ha assegurat que només una victòria del seu partit en les eleccions del 14 de febrer pot forçar l’Estat a negociar i despertar-lo de la seva “ganduleria”. L’expresident del govern també ha defensat la cap de cartell a les eleccions, Laura Borràs, en una connexió des de Waterloo al míting d’aquest dimarts a Terrassa: “És la candidata a qui posaran les coses més difícils“.

La mateixa Borràs ha connectat per via telemàtica des de Madrid per avançar que aquest dimecres preguntarà al nou ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, com resoldrà els incompliments de l’Estat amb Catalunya. La número quatre per Barcelona i presidenta del Grup Municipal de JxC a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha acusat el PSC i els comuns de “no tenir res de progressistes” i ha titllat Illa de ser “un incompetent i un autèntic fracàs”.

Puigdemont ha asseverat que, si l’independentisme vol forçar l’Estat a “negociar amb la realitat” perquè es “desperti del miratge” de pensar que l’1-O ja és cosa del passat, cal que Junts guanyi les eleccions. “Fem que la realitat li esclati a la cara i que, quan se’n vagin a dormir el 14-F, hi vagin amb un bany de realisme un altre cop, i que abandonin les excuses per poder abordar de veritat la solució política”.

Puigdemont també ha assegurat que JxC és “l’única alternativa” a la Generalitat per evitar que el PSC i En Comú Podem governin plegats, com ja ho fan a Barcelona, i portin la “decadència” de l’Ajuntament a “la nació”. L’exconseller Josep Rull ha participat de nou en la campanya, acollint-se al permís del tercer grau penitenciari. Ha advertit que l’Estat només s’asseurà a dialogar si l’independentisme és “fort col·lectivament” com per l’1-O.