(ACN/redacció) La CUP ha reclamat un independentisme “que planti cara a l’Ibex-35” en la propera legislatura. En un acte de campanya per a aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, el diputat dels anticapitalistes al Congrés dels Diputats, Albert Botran, ha afirmat que les grans empreses espanyoles van en contra de les “vides” i el “benestar” dels catalans. Segons ell, hi ha un oligopoli que imposa “factures desproporcionades”.

A més, la diputada al Parlament de Catalunya sortint Natàlia Sànchez ha denunciat que el govern no ha volgut obrir cap “pugna” amb empreses com ara Endesa i ha acusat la Generalitat de “posar-s’hi de perfil”. De fet, creuen que l’executiu “no sempre” ha anat a favor de municipis petits que exigeixen recuperar la gestió pública d’infraestructures com les centrals hidroelèctriques.

En aquest acte sobre energia, els cupaires també han parlat de les seves propostes electorals en aquest àmbit. El cap de llista de la CUP a Girona, Dani Cornellà, s’ha compromès a impulsar una empresa energètica pública que garanteixi que els subministraments passin a mans de la Generalitat. De fet, la candidata a la presidència, Dolors Sabater, ha protagonitzat una enganxada de cartells a la seu d’Endesa a Barcelona en què ha defensat que l’aigua, el transport i la internet també han de passar a formar part del control públic.