ERC ha tancat el cinquè dia de campanya electoral per a les eleccions a Catalunya del 2021 a Tarragona, amb ajuntament republicà. El candidat de la formació, Pere Aragonès, ha clamat fer a la Generalitat “el que va passar a Tarragona”. En aquesta ciutat, l’alcalde d’ERC, Pau Ricomà, governa amb En Comú Podem i el suport de JxC i la CUP. Aragonès ha criticat que a Barcelona “s’impedís” que Ernest Maragall agafés el timó.

Illa, la “nova Inés Arrimadas” del 2021

De fet, Aragonès ha retret a l’alcaldessa, Ada Colau, que acceptés els vots “d’un racista” —referint-se al president de BCN Canvi, Manuel Valls— per mantenir l’alcaldia. El cap de llista d’Esquerra ha carregat de nou contra el Partit Socialista i Salvador Illa. L’acusa de ser també “el candidat del PSC, el PP, Ciutadans, l’Ibex-35 i La Moncloa”. Ha assegurat que està en una “cursa accelerada” per ser la “nova Inés Arrimadas” del 2021.

De l’acte també en destaca que Aragonès s’ha compromès a “enfortir” els serveis públics de Catalunya. Hi han intervingut membres de la llista per Tarragona del partit —com la cap de candidatura, Raquel Sans—, la diputada i número quatre per Barcelona, Najat Driouech, i l’alcalde de la ciutat. Justament Ricomà ha engegat la cita fent gala dels suports que el van portar a l’alcaldia: JxC, la CUP i En Comú Podem.

Driouech: “L’escola catalana està en perill si guanya el PSC”

En els parlaments, els republicans han defensat la diversitat cultural de Catalunya i la història “honrada i lliure” de corrupció d’ERC. I qui també s’ha referit als socialistes és Driouech però sobre una altra qüestió: “L’escola catalana està en perill si guanya el PSC amb el suport de Ciutadans, el PP i Vox“, ha dit. Sans, per la seva banda, ha desgranat el programa electoral i ha posat especial èmfasi en les propostes per revertir la crisi de l’habitatge.