El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha confirmat que el seu grup votarà a favor de la connexió del tramvia per la Diagonal en el ple d’aquest divendres. El candidat del PSC a l’alcaldia havia amenaçat de dir “no” per rebutjar la forma en què el govern d’Ada Colau ha entomat el debat a les portes de les eleccions. Envoltat d’alcaldes socialistes metropolitans, Collboni ha defensat el “sí” al tramvia perquè han pactat amb el govern fer primer el tram entre Glòries i Verdaguer.

“Hem aconseguit allò que demanàvem”, ha afirmat Collboni, que ha afegit que l’ampliació del tramvia fins a Verdaguer ha de servir per “regenerar i dinamitzar comercialment” aquest tram de la Diagonal entre Glòries i el passeig de Sant Joan. El líder municipal del PSC ha acusat l’alcaldessa d’actuar amb “frivolitat i incompetència” en el debat del tramvia, i ha assegurat que durant el mandat, Colau no haurà sumat cap quilòmetre nou de tramvia.

El govern es mostra optimista

El suport dels socialistes se suma als dels dos regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé. Queda pendent saber què votarà la CUP, que no ho decidirà fins aquest dijous al vespre en les assemblees territorials. El regidor Pere Casas ha criticat que l’última versió que han rebut del govern no inclou alguns dels punts que havien pactat per assegurar una gestió pública del nou tram d’infraestructura.

En espera que ERC faci públic el sentit del vot, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha mostrat aquest dijous optimisme per aconseguir un acord que faci possible el “sí” del ple de l’Ajuntament a la connexió del tramvia. “Tothom s’està movent”, ha dit Sanz, que creu que “el canvi d’actitud” d’alguns grups diferencia la votació d’aquest divendres de la que hi va haver l’any passat, quan el ple va tombar el projecte.