El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha advertit el govern d’Ada Colau que votaran en contra de la connexió del tramvia per la Diagonal si porten al ple una proposta diferent de la que es va votar l’abril de l’any passat. “Si el govern canvia la proposta, trenca l’acord”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics‘ de betevé. Collboni ha criticat que en aquest nou intent de reviure el projecte, Colau no els hagi informat dels canvis.


El líder i candidat socialista a l’alcaldia ha dit que el PSC ha estat sempre partidari de la connexió per la Diagonal perquè “som l’únic partit que ha fet quilòmetres de tramvia”. Ara bé, ha explicat que estan en contra del “circ” de tornar-ho a portar a votació canviant la proposta. Per això, ha amenaçat de dir “no”, com ja ha advertit el regidor Daniel Mòdol en un debat aquest dijous a ‘El matí de Barcelona’. Collboni creu que Colau ha rescatat el tramvia com a “cortina de fum” per no parlar d’habitatge o inseguretat.

“Maragall té un preacord amb Colau”

Pel que fa als pactes postelectorals, Jaume Collboni ha evitat dir clarament amb qui sí i amb qui no pensa entendre-s’hi. “Jo em presento per guanyar i l’aliança és amb la ciutat”, ha sentenciat. El líder del PSC a l’Ajuntament ha afirmat que ha perdut la confiança en Colau perquè “no ha prioritzat Barcelona” i per “l’acostament” als grups independentistes. En aquest sentit, ha afirmat que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, “té un pacte amb Colau” per governar junts.

 

Recuperar el “sereno”, una bona opció

Collboni veu amb bons ulls la iniciativa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet de recuperar el “sereno”. Creu que en el cas de Barcelona, però, caldria estudiar-ne la figura perquè és una ciutat molt més gran. El líder dels socialistes, que proposa ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana amb mil places més, creu que per millorar la seguretat també cal treballar més en “la prevenció i la cultura del civisme” i critica que s’han deixat de fer campanyes de conscienciació.

Demana investigar si s’avisava els manters

El cap del Grup Municipal del PSC vol que s’esclareixi si personal municipal avisava els manters de les actuacions de la policia, un fet que l’Ajuntament ja ha negat. Collboni creu que cal una investigació perquè “l’eficiència de les actuacions policials s’ha de preservar per part de l’Ajuntament”.