Picabaralla al consistori per la polèmica arran del col·lectiu de famílies que han decidit no fer efectiu el pagament de la quota de l’escola bressol com a protesta pels canvis fets en el model de gestió. El regidor d’Educació ha defensat que cal complir amb la legalitat i ha afegit que el preu de les escoles bressol a Barcelona està per sota de la mitjana catalana.

Ardanuy ha volgut rebaixar el to de crítica i ha dit que de les més de 7.000 famílies a les quals presta servei la xarxa d’escoles bressol,  411 han iniciat la campanya de desobediència.  Fa uns dies el mateix alcalde, Xavier Trias, va advertir que s’actuaria administrativament si les famílies es negaven a pagar la quota.

En la Comissió de Cultura d’aquest dimarts, el PSC i Iniciativa han acusat l’executiu de manca de diàleg mentre que el govern s’ha defensat dient que cal complir amb la legalitat.

El president del Grup Municipal d’Iniciativa, Ricard Gomà, ha recriminat a Ardanuy que “governar va més enllà que gestionar” i que cal preguntar-se el per què els pares han iniciat aquesta campanya, “no és perquè no vulguin és perquè volen defensar la qualitat de l’ensenyament que reben els seus fills”, ha afegit.