Segons l’enquesta, el panorama polític municipal s’acabaria de transformar amb l’entrada a l’Ajuntament de la CUP i Ciutadans, que obtindrien quatre regidors cadascun. Amb aquestes xifres sobre la taula, per formar govern Xavier Trias hauria de pactar amb un mínim de dos socis, ja que no sumaria la majoria necessària amb cap dels partits.

Pel que fa a la valoració dels líders municipals, Trias és el que n’obté més bona nota, un 5,4. Tot i això, l’alcalde de la ciutat comença a notar un cert desgast, ja que ha baixat un 0,4 respecte al juny de 2012. Els opositors, a més, el segueixen de prop. Ricard Gomà (ICV-EUiA) té un 5,3, mentre que Jordi Portabella (ERC) i Jordi Martí (PSC) empaten a 5,1. L’únic que suspèn és Alberto Fernández Díaz (PP), que ha tret un 3,2.

Crítiques als acords amb el PP

El 65,8% dels enquestats consideren que el fet que CiU pacti amb el Partit Popular en matèria econòmica és incompatible amb el dret a decidir. I a l’altra banda de la balança, el 29,8% no hi veu cap inconvenient si serveix perquè Barcelona remunti la crisi.

En aquesta mateixa línia, el 59,4% retreu a CiU els acords amb els populars i el 60,8% dels preguntats aposta per un acostament amb els socialistes.