Ricard Gomà ha volgut escenificar les sinergíes que creu que s'han de donar entre els moviments socials i el partit ecosocialista en l'acte d'avui. Per això, per fer front comú contra les polítiques de Xavier Trias ha organitzat un debat amb el president de la CONFAVC, Jordi Giró, l'arquitecta i exregidora de Ciutat Vella, Itziar González, Jordi Via, de la Xarxa d'Economia Solidària, i Amparo Iturriaga, del Pla comunitari de Roquetes. Gomà creu que el govern gira l'esquena a les necessitats dels barris. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Un govern que quan ens parla de la seva agenda de creixement, de les seves polítiques de creixement les inscriu en un model que reprodueix el pitjor del model que ens ha portat a la crisi. Va desde els megaiots en el Port Vell, fins a la Fòrmula 1 a Montmeló passant pels hotelers de Ciutat Vella, per més turisme, per més hotels. Un model que té molt poc a veure amb el que s'havia intentat construir a Barcelona, d'economia productiva, d'ocupació de qualitat, d'economia verda, etc." ITZIAR GONZÀLEZ, arquitecta "Ja ho saben estan per casualitat, intentaran fer els favors que puguin i els treure'm i ja està." JORDI GIRÓ, president de la CONFAVC "En aquests dos anys hem tingut un retrocés important en l'aspecte de la mobilitat, en la seva qualitat." Gomà s'ha mostrat disposat a treballar per la Barcelona del 99%, amb aquest percentatge ha reiterat que és una majoria la que s'ha de comprometre i movilitzar per defensar els recursos públics i lluitar contra les desigualtats socials.

Gomà ha acusat a l’alcalde, Xavier Trias, de “lliurar la ciutat als interessos privats i regalar els recursos públics als seus amics polítics i de classe”. Considera que l’equip de govern actual ha estafat els ciutadans de Barcelona “perdonant a la Generalitat el deute de 25 milions a Spanair o la decisió de destinar 16 milions a la Fórmula 1”.

“En un moment en què Barcelona viu una realitat social duríssima, que impacta, sobretot, sobre la gent senzilla, el govern municipal ens mostra la seva cara més classista i s’oblida dels barris”, assegura Gomà.

Un canvi radical

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament ha apostat per teixir una alternativa de gestió del poder amb el suport de la ciutadania. “Hi ha les condicions perquè hi hagi una gran aliança social i política per generar un canvi radical i construir des de sota una nova Barcelona.”