ALBERTO FERNÁNDEZ DIAZ, president del Grup Municipal del PP "Gasta diners allà on no n'ha de gastar, com el Museu de les Cultures del Món, assigna una quantitat desproporcionada, per exemple, al Castell de Montjuïc, i ignora sistemàticament les necessitats de donar suport al sector, de promoure activitats culturals i suport als equipaments culturals de barri."

La majoria de l’oposició municipal, PSC, PP i ICV, demana al consistori que redefineixi les prioritats del Pla de concertació que van acordar l’Ajuntament i la Diputació. El conveni estableix la inversió de 30 milions d’euros en inversions culurals de la ciutat. Els populars critiquen que es prioritzin les reformes del Palau del Marquès de Llió per instal·lar-hi el Museu de Cultures del Món i reclamen que es redueixi l’aportació per al Castell de Montjuïc.

Des del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Diaz demana que els fons es destinin a equipaments dels barris, com el Teatre de Sarrià, l’adaptació del consolat de Dinamarca per a usos culturals, el Museu Etnològic o la rehabilitació del recinte històric de l’Hospital de Sant Pau.