El president de la Generalitat, Pere Aragonès, rebrà aquest dimecres l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, al Palau de la Generalitat. La trobada es farà a les quatre de la tarda i serà la primera reunió entre els màxims responsables d’aquestes dues institucions del país des que Collboni va assumir l’alcaldia.

El primer contacte entre Aragonès i Collboni va ser justament el dia que el socialista va prendre possessió com a alcalde de Barcelona. El president de la Generalitat el va rebre al Palau, com és tradició, juntament amb la resta de regidors de l’Ajuntament. Va ser, però, una trobada tensa en què Aragonès va recriminar l’acord d’investidura amb Colau. “Projecta l’ombra d’un acord d’Estat fet des de Madrid entre els dos grans partits, en referència el PSOE i el PP, va dir en el seu discurs.

La seguretat i l’acord de pressupostos, sobre la taula

Entre les qüestions que Collboni ha insistit, des que va ser investit alcalde, que vol traslladar al president quan s’hi reuneixi, hi ha la inversió en seguretat i el compliment de l’acord dels pressupostos entre el PSC i el govern català que inclou, entre d’altres, una inversió milionària al metro de Barcelona.

Reunions amb els alcaldes de les quatre capitals de província

La reunió entre Aragonès i Collboni és la primera d’una ronda de trobades que el president de la Generalitat mantindrà amb els alcaldes de les quatre capitals de província catalanes. Així, després de la trobada amb l’alcalde de Barcelona, dijous rebrà l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, i després es reunirà amb el de Lleida, Fèlix Larrosa, i el de Tarragona, Rubén Viñuales.