El Grup Municipal d’ERC vol que es mantingui el carril bici de la via Augusta tal com s’havia projectat des de l’inici i demana al govern de Collboni que miri cap al futur i no cap al passat. En una compareixença aquest dilluns, el regidor Jordi Castellana ha explicat que presentaran un prec a la Comissió d’Urbanisme d’aquest dimarts que anirà en aquest sentit. “Sabem que hi ha hagut dubtes expressats per alguns membres del govern i volem garantir que el carril es mantingui com està configurat”.

Castellana, a més, creu que aquest carril bici és clau per connectar la part alta de la ciutat amb el centre, amb una aposta clara per la mobilitat sostenible. Caldrà veure la resposta del govern municipal, que el pot acceptar o rebutjar-lo.

L’executiu de Collboni va encarregar fa uns mesos un estudi per avaluar el carril bici de via Augusta i encara se’n desconeixen els resultats. Ara bé, la tinenta d’alcaldia i regidora de Sarrià – Sant Gervasi, Maria Eugènia Gay, va assegurar al setembre que el carrer tenia problemes de trànsit en hores punta i que estudiaven la possibilitat d’oferir un traçat alternatiu i més “saludable” per als qui van en bicicleta.

Acord en el pressupost

ERC és ara mateix el grup municipal amb més sintonia amb el govern de Collboni, després de l’acord per tirar endavant els pressupostos municipals. El ple del dia 22 de març serà clau per als comptes, ja que encara no és clar què votaran grups com el de Barcelona en Comú. Jordi Castellana, d’ERC, ha afirmat: “Els altres grups hauran de decidir com afronten el debat del dia 22. Nosaltres ja ho hem explicat”.