L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i altres membres de la corporació municipal ha participat aquest dilluns al migdia en un minut de silenci per commemorar el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme. El minut s’ha fet a la plaça de Sant Jaume i també hi han participat la consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat, Gemma Ubasart, el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, així com representants de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

Entre els assistents també hi ha hagut víctimes i familiars, com Rosa Lluch, filla d’Ernest Lluch, Robert Manrique, víctima de l’atemptat d’Hipercor o Edita Raquel Cedeño, una de les víctimes dels atemptats del 17 d’agost del 2017. 

20 anys de l’11-M

Aquest 11 de març es commemoren 20 anys de l’atemptat que va posar fi a la vida de 193 persones a Madrid i que va provocar més del 2000 ferits. Va ser el 2004 quan una cèl·lula gihadista va col·locar 11 bombes en quatre trens de Rodalies i va provocar la matança. Arran d’aquests atemptats, els més mortífers que ha viscut mai Europa, la Unió Europea va declarar l’11 de març el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme.

Minut de silenci de la Guàrdia Urbana

També ha fet un minut de silenci el cos de la Guàrdia Urbana. En una publicació a ‘X’, han volgut mostrar el record i el suport a totes les víctimes i als familiars i amics.