La líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha assegurat que el PSC no vol fer un pacte d’esquerres per governar en coalició a l’Ajuntament. En un vídeo que ha publicat aquest dimarts a les xarxes socials, l’exalcaldessa ha lamentat que l’alcalde, Jaume Collboni, no vulgui explorar un pacte de govern a tres (amb ERC) que tindria majoria absoluta i ha posat pressió als socialistes per explicar-ne els motius.

El PSC ni tan sols vol explorar un pacte d’esquerres. Si és així, hauran de ser ells els que expliquin a la ciutadania per què ni tan sols ho han volgut intentar”
Ada Colau, presidenta del Grup Municipal de BComú

El vídeo de Colau torna a ser un nou intent dels comuns per aconseguir un govern tripartit a l’Ajuntament. BComú va donar suport al primer tràmit del pressupost amb la condició de negociar un pacte de govern i assegurar així el sí en l’aprovació definitiva dels comptes al ple del 22 de març. Fins ara, però, Collboni ha replicat als comuns que només vol parlar de pressupost i que les fórmules de govern vindran després.

“Govern en minoria i dòcil amb les elits”

Al vídeo, Ada Colau assegura que hi ha gent “sorpresa i decebuda” perquè el PSC no vol seure i explorar un pacte de govern. La líder dels comuns apunta que les elits han enviat senyals a Collboni perquè el seu grup no sigui al govern. Per això, ha animat l’alcalde a triar entre “escoltar la ciutadania o fer un govern en minoria, feble i dòcil amb les elits”. Colau insisteix que hi ha temps fins al 22 de març i que “per nosaltres no serà”.