A través d’un comunicat, la degana de l’ICAB ha volgut deixar clar que “el col·legi és la casa de tota l’advocacia i seu de concòrdia i diàleg” i ha tret importància a la seva reacció davant del discurs de Roger Torrent. Gay ha assegurat que la participació de les institucions a l’homenatge als advocats que celebren 50 i 75 anys de professió “es dona respectant de manera total i absoluta la llibertat d’expressió sense més límits que guardar els temps atorgats”. La Comissió Permanent del Poder Judicial i el delegat del Govern espanyol també han criticat l’actitud de Torrent durant l’acte de l’ICAB.

Petició de dimissió 

Diversos advocats i membres de l’ICAB, com el col·lectiu Drets, han assegurat que estan “orgullosos” del discurs del president del Parlament i “avergonyits” dels membres de la junta del col·legi. De fet, asseguren que esperen dimissions. Així també ho han demanat diversos diputats de JxC, com Elsa Artadi i Quim Torra, una petició a la qual també s’hi ha afegit els cupaires Vidal Aragonés i Eduardo Cáliz. També s’ha sumat a la petició el regidor Demòcrata a l’Ajuntament Raimond Blasi.

La petició fins i tot s’ha estès a la plataforma Change.org, en què més de 1.500 ciutadans ja hi han signat per demanar la dimissió de Gay.

 

Suport a la degana

Després del rebombori i de les peticions de dimissió, el comitè executiu de la Comissió d’Advocats Sènior de l’ICAB ha sortit en defensa de Maria Eugènia Gay. El president de la comissió, Manuel-Fernando Bauzá, ha fet palès el seu “suport incondicional” a la degana per la seva “actitud i coratge demostrats” i “davant les intolerables manifestacions abocades pel president del Parlament”. En aquesta línia s’han expressat també  el Poder Judicial i el delegat del Govern espanyol a Catalunya, que han retret a Torrent haver “desqualificat els jutges”.