El Plenari ha signat una declaració institucional promoguda per diverses entitatsPAH, Observatori DESC, FAVB, ABTS i Sindicat de Llogaters– que s’han unit per reclamar l’ampliació del parc públic d’habitatge. Entre les mesures concretes demanen destinar el 30 % del sostre dels edificis de nova construcció i dels que estan sotmesos a rehabilitació a habitatges de protecció oficial que s’utilitzin de manera prioritària a lloguer social.

El segon punt de la declaració insisteix a corresponsabilitzar el sector de l’allotjament turístic, de manera que es pugui destinar a parc públic el 40 % del sostre dels establiments d’allotjament turístic, dels nous albergs de joventut i dels habitatges d’ús turístic (HUT). Es tracta d’una reserva de sostre que no es faria en el mateix edifici turístic sinó en un altre immoble del mateix districte.

La moció també proposa a l’Ajuntament que estudiï la possibilitat que alguns edificis de titularitat pública passin a ser d’ús residencial, seguint el mateix procés que es va fer amb els antics jutjats de la via Laietana. I proposa la creació d’un grup de treball que faci seguiment i avaluï la implementació de la moció.

Crítiques de la PAH al PP

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha carregat contra la negativa del Partit Popular a votar a favor de la moció. Santi Mas de Xaxàs, portaveu de la PAH, considera que els populars demostren, d’aquesta manera, que no són al costat de la ciutadania que més ho necessita.