Les negociacions entre JxC i ERC encara no estan tancades. L’acord global que demanen els republicans triga a arribar. Però l’equip de Puigdemont té pressa: “No podem estar més temps callats”, afirma el portaveu adjunt del grup, Eduard Pujol. Per això ha decidit presentar en solitari una proposta de resolució sobre la restitució de les institucions catalanes.

“És el quilòmetre zero d’aquesta legislatura, el primer gran acte de dignitat expressat al Parlament en els darrers mesos”, ha subratllat Pujol. No ha volgut aclarir si és el pas previ a un pas al costat de Puigdemont, com avancen alguns mitjans de comunicació. “No és moment d’especulacions, sinó de mantenir la defensa del dret de Puigdemont a ser investit”, ha afirmat.

Diferències amb ERC

Pujol ha restat importància al fet que la proposta de resolució l’hagin presentat en solitari, sense ERC. Era “una qüestió d’urgència. Pensem que no podem trigar més a discutir i fer passar aquesta proposta. El país no pot passar més dies sense això”, ha afirmat.

De tota manera, ha assegurat que “ERC coneix bé el text, l’hem treballat conjuntament, i és una proposta amb què la majoria de diputats se sentiran còmodes”, considera el portaveu. “Una cosa és alçar la veu i parlar amb contundència i l’altra, una negociació, que ha de seguir el seu ritme”, diu Pujol.

Ple per desbloquejar la investidura

En paral·lel a les negociacions entre el bloc independentista, el Parlament celebrarà un ple dijous per debatre sobre el bloqueig de la investidura. La Junta de Portaveus d’aquest divendres n’ha fixat l’ordre del dia: arrencarà amb una proposta de resolució de Catalunya en Comú – Podem per desbloquejar la situació, després s’abordaran les proposta del PSC i Ciutadans que van en la mateixa línia -tornar a posar en marxa el rellotge de la investidura- i s’hi inclourà també el text registrat aquest divendres per Junts per Catalunya.

Contra resolucions “matrix” i “simbòliques”

L’oposició ha carregat contra la proposta de resolució de Junts per Catalunya. Ciutadans demanarà que la Mesa reconsideri l’admissió a tràmit del que qualifiquen de “proposta Matrix que no viu al món real”. Catalunya en Comú – Podem creu que amb declaracions simbòliques, el bloc sobiranista “no està a l’altura del moment que estem vivint”. Mentre que el PP interpreta que la proposta no té recorregut real.