El discurs de Roger Torrent a l’ICAB continua aixecant polseguera. Aquest dissabte, la Comissió Permanent del CGPJ s’ha reunit de forma extraordinària per respondre les paraules de Torrent. En una declaració, el CGPJ assegura que els jutges “actuen sempre des de la més absoluta independència” i, per això, creu que és “una desqualificació molt greu de la funció judicial” que el president del Parlament parlés de “presos polítics”.

El Poder Judicial afegeix que el discurs de Torrent “ataca frontalment el nostre model de convivència basat en el respecte a la llei” i recorda que la presó provisional de Junqueras, Forn i els Jordis són fruit d’un procés basat “exclusivament en la llei i no en mandats aliens”.

Millo: “Va cometre un error gravíssim”

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, també s’ha desmarcat del discurs del president del Parlament. Des de Girona, on ha participat en un acte de Societat Civil Catalana, ha dit que les paraules de Torrent són “una vergonya” i que “insulten la gent que era allà”, al Col·legi d’Advocats. Per Millo, Torrent va cometre “un error gravíssim” i va perdre una oportunitat “per demostrar que té ganes que les coses vagin bé”. A més, ha dit, el president del Parlament “es va equivocar de lloc, missatge i to”.

La fiscalia creu que Torrent s’allunya de la realitat

En un comunicat, la fiscalia general ha dit la seva sobre el discurs de Roger Torrent. Considera que “parlar de presos polítics s’allunya de la realitat” perquè, assegura, “mai ha perseguit manifestacions polítiques”, sinó “conductes delictives presumptament comeses” pels quatre empresonats. A més, la fiscalia ha afegit que els processos judicials s’estan duent a terme “amb el màxim respecte i garanties processals de tots els investigats”.