Les detencions han tingut lloc en el marc d’una acció de protesta sorpresa que han organitzat els CDR. Un grup de manifestants s’ha encadenat a les portes del TSJC per “aturar el màxim òrgan de la injustícia de l’Estat espanyol” i han cridat consignes en defensa de la llibertat dels polítics presos.

protesta dels CDR al TSJC

Immediatament els Mossos han desplegat un cordó de protecció al passeig de Lluís Companys i poc després han començat a desallotjat un per un dels manifestants. En total, han detingut 14 persones que bloquejaven la porta del TSJC o bé s’han resistit a ser desallotjats de la calçada del passeig de Lluís Companys. Tot i que hi ha hagut moments de tensió entre els manifestants i la policia, no hi ha hagut cap càrrega policial. S’ha hagut d’atendre un jove que ha patit un mareig i ha estat traslladat  a l’Hospital del Mar. 

Davant el tribunal, hi havia desenes de persones donant suport a la protesta. Maria Sirvent de la CUP i Francesc de Dalmases de JxC s’han identificat com a diputats i han demanat poder parlar amb el cap del dispositiu policial. També s’hi ha acostat Ernest Maragall, diputat d’ERC.

 

L’edifici del TSJC ha pogut obrir les portes cap a tres quarts de 10 després d’una protesta que s’ha fet coincidint amb la declaració del major i excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero a l’Audiència Nacional. Cap a dos quarts d’onze, s’ha reobert el trànsit del passeig de Lluís Companys que estava tallat des de quarts de nou del matí.

En aquest vídeo pots veure com ha anat tot el matí, des que s’han encadenat els membres del CDR fins que els Mossos els han tret:

Inicialment, a les vuit del matí, els CDR havien convocat una concentració a la plaça de Sant Jaume per “denunciar la repressió de l’Estat contra l’independentisme“, però finalment els manifestants s’han unit a l’acció davant el TSJC. Un cop els Mossos d’Esquadra han fet fora als concentrats del TSJC, la reacció dels CDR a les detencions ha estat convocar una nova protesta a l’exterior de la comissaria de Les Corts.