Els comitès de defensa de la república han decidit traslladar la protesta a les Corts a les 12 del migdia, després de les detencions que hi ha hagut durant l’acció sorpresa al Palau de Justícia, on desenes de manifestants s’han encadenat a primera hora del matí. Des de llavors s’hi han concentrat amb l’objectiu de donar suport als arrestats i exigir-ne l’alliberament.

La concentració ha obligat a tallar el trànsit a la travessera de les Corts, d’on asseguren que no marxaran fins que surtin en llibertat. Per això, ja han avisat que tenen intenció de passar-hi la nit i han fet una crida a través de les xarxes socials a sumar-se a la protesta o bé a donar-los suport portant-hi mantes, roba d’abric o menjar.

A les consignes de “Llibertat presos polítics” i a favor de la independència que s’han sentit al llarg de tot el matí, s’hi han sumat davant la comissaria crits per demanar la llibertat dels detinguts i alguns contra l’actuació de la policia.

Al marge de les accions d’aquest divendres, els comitès de defensa de la república preparen més protestes per a la setmana que ve, coincidint amb el Mobile World Congress. Aprofitant que congressistes d’arreu del món visitaran la ciutat, volen donar visibilitat internacional a les reivindicacions per reclamar la llibertat dels líders independentistes empresonats.