El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha reprovat l’alcaldessa, Ada Colau, com a màxima responsable de les polítiques de seguretat. La proposta que ha presentat Junts ha rebut el suport de tots els grups de l’oposició i el vot en contra dels dos socis de govern. El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha defensat l’acció de govern i ha sentenciat amb duresa: “Barcelona no és el Bronx!”.

Durant la seva intervenció al plenari, Batlle ha admès que la ciutat té un problema de percepció però no un problema d’inseguretat. “No comparteixo la visió apocalíptica que fan de Barcelona”, ha afirmat el tinent d’alcaldia per replicar els discursos de l’oposició i els ha convidat a “passejar per la ciutat i gaudir”. Batlle ha lamentat l’intent de malmetre la imatge de Barcelona i ha dit que en matèria de seguretat s’estan fent servir expressions “que no es corresponen amb la ciutat”.

Martí (Junts): “Els resultats són pèssims”

El portaveu de Junts, Jordi Martí i Galbis, ha qualificat de “pèssims” els resultats de les polítiques de seguretat en aquest mandat. “Vostè ha intentat fer bona feina, no té la culpa de tot”, ha apuntat Martí en al·lusió directa a Batlle, i ha afegit que la crítica va a “la responsable política de la seguretat, que és Ada Colau”. La resta de grups han fet èmfasi en “la percepció d’inseguretat”.