ple municipal juliol 2020 ajuntament

El ple extraordinari per debatre sobre la monarquia es durà a terme el dijous 27 d’agost. Serà una sessió no presencial que començarà a les 10 h del matí. El ple el van proposar conjuntament els grups municipals de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, tot i que Ciutadans i Barcelona pel Canvi van oposar-s’hi.

Els impulsors de la iniciativa volen sotmetre a debat i votació una proposició que, entre altres punts, inclou retirar la Medalla d’Or de la Ciutat i la resta de títols honorífics i reconeixements personals al rei emèrit. També demanen que el document constati que “la monarquia espanyola és successora del règim franquista” i reafirmi el dret d’autodeterminació de Catalunya. A més, reclamen que es demanin explicacions al president espanyol Pedro Sánchez sobre el paper del govern de l’Estat en la marxa de Joan Carles I i l’operació “de blindatge de la monarquia”.

Ara caldrà veure si hi ha negociació entre els grups i això fa canviar alguns punts de la proposta.

L’anunci de la convocatòria del ple ja ha provocat algunes reaccions. Des de Barcelona pel Canvi han dit en una piulada a Twitter que “no tot s’hi val en política”.