Rei Joan Carles I

No han passat ni 24 hores d’ençà que JxCat i ERC van registrar una petició conjunta per celebrar un ple municipal extraordinari per debatre sobre la monarquia i la marxa de Joan Carles I, i dos grups municipals més, Ciutadans i Barcelona pel Canvi, ja han mostrat la seva oposició que se celebri. La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Mari Luz Guilarte, ha registrat un escrit en què demana a l’alcaldessa que reconsideri l’admissió a tràmit de la petició de celebració d’aquest ple municipal al·legant que és i il·legal. En la mateixa línea, des de Barcelona pel Canvi hi veuen “una operació de propaganda” que “únicament pretén erosionar el nostre sistema democràtic”. Per això, avisen que si finalment es convoca, no hi assistiran i demanen a la resta de partits que tampoc no hi vagin.

“El polítics no ens erigim en jutges”

Des de Barcelona pel Canvi veuen en la petició de JxCat i Esquerra “un intent de destruir les bases del sistema democràtic” amb aquest debat sobre la monarquia i la marxa del rei Joan Carles I. “Els polítics no ens erigim en jutges”, afirmen.  Per això demanen al govern de coalició de Barcelona en Comú i el PSC que no posin el consistori al servei “d’uns interessos partidistes” que diuen, “estan molt allunyats dels problemes reals” dels ciutadans.

També esmenten la crisi sanitària i econòmica de la covid-19 com a principal preocupació davant d’un “debat estèril”. Un argument que també fa servir Ciutadans. En el document que han fet arribar a l’alcaldessa Ada Colau, asseguren que els grups independentistes que registren la petició volen malmetre les institucions que deriven de la Constitució. Aquest debat, diuen, “és inconstitucional” i s’extralimita en les competències muncipals.