La mateixa majoria que va avalar la nova gestió dels pàrquings, CiU, PP i Unitat per Barcelona, ha evitat que la petició socialista de frenar la mesura prosperi. El plec de clàusules d’aquesta nova empresa es va aprovar al plenari del mes de febrer, i ja aleshores, els socialistes, que hi van votar en contra, van anunciar un recurs de reposició contra aquesta decisió. Una operació, la de la nova gestió d’aparcaments, amb què es pretén finançar la construcció d’un miler de pisos socials. El PSC considera que la ciutat “malven” uns actius -els aparcaments- per aconseguir uns diners que, assegura, ja té. Com es preveia, el recurs ha quedat desestimat per majoria. Només ICV s’ha posicionat a favor dels socialistes.

El grup socialista ha anunciat que presentaran un recurs contenciós administratiu als tribunals per tal de frenar-la. El govern ja havia reiterat quan es va aprovar la societat mixta, que, malgrat el recurs, no s’aturaria. La tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, ha recriminat al PSC la presentació del recurs i “confondre el desacord polític i portar-ho a l’àmbit jurídic”. Al seu torn, el portaveu socialista Gabriel Colomé, ha insinuat que darrere l’operació “hi ha un cop més l’ombra del deute de la Generalitat”. CiU ha reiterat que “no es privatitza res” i que malgrat hi pugui haver discrepàncies polítiques el contracte no admet dubtes de forma. Sense anar més lluny, aquest mateix dimarts la Comissió d’Economia ha aprovat, amb els vots favorables de CiU, PP i Unitat per Barcelona, transferir 100 milions del superàvit de 2013 al Patronat Municipal de l’Habitatge perquè iniciï aquest any un miler de pisos socials, habitatges que s’han de finançar, precisament, amb la nova gestió dels aparcaments.

El recurs del PSC només ha rebut el vot favorable d’ICV-EUiA. “La privatització no respon a l’interès general. Els informes i els arguments a favor estan viciats des de l’origen”, ha dit Joaquim Mestre, portaveu de la coalició ecosocialista. El líder d’ERC, Jordi Portabella, ha rebatut els arguments socialistes i ha dit que “parlar de privatització no s’ajusta a la realitat”.