La manera d’actuar del detingut era sempre la mateixa. Pels volts de les 11 h i les 12 del migdia sortia del seu domicili per sostreure les bicicletes aprofitant l’hora en què hi havia menys moviment en els aparcaments i l’accés a l’interior el feia quan detectava una porta oberta o després de l’entrada o sortida d’un vehicle en els segons de demora del tancament de la porta.

Un cop a l’interior de l’aparcament buscava les bicicletes que li poguessin donar més beneficis o les que tinguessin menys elements de seguretat. Quan la tenia seleccionada en trencava el sistema de subjecció i fugia ràpidament del recinte damunt la bicicleta.

Es calcula que el valor de les bicicletes sostretes oscil·la entre els 190 € i els 900 € i no se n’ha pogut recuperar cap ja que les venia el mateix dia al carrer, on les oferia a un preu assequible.

La detenció ha estat possible gràcies que alguns dels aparcaments on s’havien robat les bicicletes disposaven de càmeres de videovigilància. Els Mossos d’Esquadra van poder observar l’aparença física del lladre, el van detenir al barri de Sant Andreu amb la mateixa roba que havia utilitzat en altres fets i se li va intervenir una motxilla amb diverses eines que feia servir per trencar el cadenat o protecció de les bicicletes i per forçar trasters o portes d’aparcaments.

El jutge n’ha decretat la llibertat amb càrrecs.