JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "Les ànsies per saber i conèixer els fa suposar que nosaltres ocultem informació o els fa suposar que nosaltres mantenim secretisme. No, no, secretisme cap. Inconcreció per part dels promotors tota o, si més no, bastanta."

“Tots coneixem més d’un projecte anunciat a bombo i platerets que després ha quedat en no-res”, ha dit Jaume Ciurana, en sentir les crítiques en bloc que els portaveus de l’oposició li han fet a la Comissió de Cultura. “Ens demanen més intervencionisme i nosaltres el que farem és acompanyar el projecte des d’un punt de vista cultural però insistim que és una iniciativa privada”. Ciurana ha esquivat una i altra vegada les rèpliques dels membres de l’oposició. El debat ha sorgit arran d’una pregunta formulada pel PP, que ha demanat informació sobre la situació del projecte d’ubicar una subseu del Museu State Hermitage a Barcelona.

Àngels Esteller (PP) ha criticat “haver d’assabentar-nos de tot a través de la premsa”. En la mateixa línia Guillem Espriu (PSC) ha recriminat a Ciurana que “és impossible que no sàpiga res. Volem tenir el dret a opinar, a establir un criteri sobre els projectes culturals que s’instal·len a la ciutat. La nostra preocupació és que vostè disposa de més informació i no ens la traspassa. Posi la voluntat d’obtenir-la”, ha etzibat el regidor socialista a Ciurana. Isabel Ribas (ICV-EUiA) ha coincidit en el que ha considerat una actitud “opaca” del consistori: “Em preocupa no saber si és que el regidor no ha pogut o no ens ho ha volgut dir”. Per part d’ERC ha parlat Jordi Portabella, que ha ironitzat amb la possibilitat que en una futura Comissió d’Hàbitat Urbà “ens sorprenguin que s’ha cedit un o altre edifici”.

Sobre la possible ubicació tampoc no n’ha transcendit res de nou. Segons el PP, el Ministeri d’Hisenda ja ha desmentit la notícia publicada per ‘El País’, que va assegurar que el museu s’aixecaria a l’edifici de la nova duana del port al passeig de Josep Carner, propietat del ministeri. L’única informació confirmada és el nom de la persona que dirigirà el projecte, el doctor en Física i director científic de la Fundació La Caixa, Jorge Wagensberg.