JOAN HERRERA, coordinador nacional d'ICV "De si ens convé que a Catalunya s'instal·li entre Las Vegas i Macao el gran centre del joc de tot el planeta. Això és el que pretenen els inversors. I sembla que el PSC i CiU els ho estan posant en safata perquè això sigui possible. Si això succeeix, què passarà? Tindrem un gran centre de joc. Però algú pensa que la marca Catalunya i Barcelona, com a marques d'atracció turística, tindran el mateix prestigi? Algú pensa que el fet que s'instal·lin les màfies d'arreu d'Europa... allà on hi ha grans centres de joc s'hi instal·len les màfies de blanqueig de capital... És així perquè ho diuen tots els experts en la lluita contra les màfies i el blanqueig de capital. La consulta s'acabarà produint per una raó. Perquè no hi ha solució que no impliqui la consulta. Tant de bo es faci el 9 de novembre, però necessitarem resistència i qui es pensi que això es pot fer ràpid i de forma immediata quan tens una actitud tant immobilista per part de l'estat, crec que s'equivoca perquè necessitarem resistència."

Joan Herrera ha dit a l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que la construcció del centre de joc BCN World, al Camp de Tarragona, pot desprestigiar la marca Barcelona i també la de Catalunya. El líder d’ICV ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del grup socialista català, Pere Navarro, de posar totes les facilitats als inversors per crear un dels espais lúdics més grans del planeta que “se situarà entre Las Vegas i Macao”. Herrera ha proposat que es faci una consulta per preguntar als ciutadans si volen aquest model de turisme per al país.

“La consulta s’acabarà fent”

El líder d’ICV ha assegurat que es farà la consulta sobiranista, però que es necessitarà “resistència” a “l’actitud immobilista de l’estat”. Herrera ha afirmat que no hi ha cap altra solució que no impliqui el referèndum.